Download onze catalogus woningventilatie.
In deze catalogus vindt u een beknopt overzicht van Lindabonderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd om uw ventilatiesysteem D te realiseren.
Lindab Woningventilatie.pdf
Adobe Acrobat document 2.7 MB

Ronde stalen kanalen

Galva kanaal met Safe Click systeem
Galvakanaal
 • Onze ronde kanalen zijn uit plaatstaal (en dus 100% recycleerbaar), zijn bijzonder stevig en zijn perfect voor integratie in systeembouw en houtskeletbouw.
 • Er is geen nood aan speciaal, duur buitenschrijnwerk dat voorzien moet worden van luchtdoorvoerroosters bij installatie van een kanalensysteem van Lindab.

Snel en luchtdicht gemonteerd zonder schroeven

De unieke rubberdichting zorgt voor een lekvrije montage van het kanalennetwerk.
Safe Click (video)
 • Een Safe Click® kanalensysteem wordt bijzonder snel en met een beperkt aantal handelingen in elkaar geklikt op een luchtdichte manier, die eigen is aan het concept. Het aantal onderdelen en de installatietijd kunnen hierdoor tot het strikte minimum beperkt worden en maken een Lindab Systeem D bijzonder concurrentieel.

Flexibele instortkanalen zijn absoluut te vermijden!

Het probleem met veel flexibele kanalen is dat zijn indrukbaar zijn. Hierdoor zal niet alleen de luchtsnelheid bijzonder hard toenemen, maar zijn zij ook helemaal niet te onderhouden.
 • Lindab raadt het gebruik van flexibele instortkanalen in kunststof volledig af. De geringe diameter is vaak oorzaak van een hoger energieverbruik (een gevolg van de hoge tegendruk) en een slechter akoestisch comfort. Als gevolg van de hoge luchtsnelheden begint de lucht in de kanalen vaak te fluiten.
 • Bovendien geraken deze flexibele kanalen gemakkelijk doorboord in werfomstandigheden en zijn ze moeilijk te positioneren. 
 • Het belangrijkste nadeel situeert zich echter op langere termijn. Door hun samendrukbaarheid ontstaan knelpunten waarin het vuil, vet en stof zich doorheen de jaren gaan opstapelen. En gezien hun kleine diameter zijn toegangsluiken voor onderhoud quasi onmogelijk. 
 • In een ventilatiesysteem van Lindab wordt om de 10 à 12 meter een toegang voorzien om het onderhoud te kunnen uitvoeren. Immers, het onderhoud van ventilatiekanalen beperkt zich niet alleen tot de filters in de ventilatiegroep en de verluchtingsmonden. Na 3 à 5 jaar is het noodzakelijk dat de kanalen intern gereinigd worden. 
 • Bij de installatie van een ventilatiesysteem is de aandacht die er besteed wordt aan het intern onderhoud van het kanalensysteem een basisvoorwaarde voor een optimaal functioneren op lange termijn.

Het alternatief van Lindab voor flexibele instortkanalen.

 • Wist u dat Lindab stevige metalen instortkanalen heeft ontwikkeld met een diameter slechts 63mm?
 • Ook deze kanalen zijn voorzien van een LindabSafe rubberdichting waardoor een hoge luchtdichtheid is gegarandeerd.
 • De kanalen worden gemonteerd zonder schroeven en kunnen gemakkelijk in- en uitgeschoven worden.
 • Met galva perfoband en betoninslagankers worden de kanalen op de betonplaat bevestigd.
 • Maximaal debiet per kanaal van 63mm diameter : 30 kubieke meter per uur.

 

Een compleet systeem van instortkanalen en toebehoren.
Galva instortkanalen van Lindab. Een compleet systeem van onderdelen die perfect op elkaar zijn afgestemd.