Lindab WTW-units in de EPB-databank

Lindab Silento 500 uitgerust met geluidsdempers op afvoer- en aanblaaskanalen.

In het voorjaar van 2013 werden de ventilatiegroepen van Lindab opgenomen in de databank met EPB-productgegevens van de overheid.

 

Hiermee biedt Lindab een volledige oplossing voor de installatie van ventilatiesystemen in gezinswoningen. 

 

Het topmodel, de Lindab Silento 500 kenmerkt zich door een bijzonder geruisloze werking en een uitgebreid pallet aan instelmogelijkheden. Bovendien kan de krachtige Lindab Silento 500 perfect geïntegreerd worden in een domoticasysteem.

 

Daarnaast biedt Lindab een compleet gamma Titon-ventilatiegroepen aan met een debiet van respectievelijk 180, 280, 390 en 445 kubieke meter/uur. Hiermee wordt voldaan aan de meest uiteenlopende vragen naar ventilatie in appartementen en gezinswoningen.

 

Bekijk de ventilatiegroepen in de EPB-productdatabase door op onderstaande pdf te klikken.

7 goeie redenen om te vertrouwen op ventilatiegroepen van Lindab

Toptechnologie tot uw dienst

Met Lindab haalt u de toekomst in huis. Deze uiterst betrouwbare en compacte ventilatiegroepen bestaan uit toptechnologische, duurzame onderdelen. Zo bent u zeker dat uw woning perfect wordt geventileerd, voor heel lange tijd.

 

Deel van een doordacht geheel

Een ventilatiegroep van Lindab is pas efficiënt als hij naadloos aansluit op een luchtdicht luchtkanaalsysteem. Lindab Safe Click is een complete oplossing van ronde ventilatie - kanalen en hulpstukken die aan de strengste milieu- en comforteisen voldoen.

 

Ventilatie én warmteterugwinning

In tegenstelling tot traditionele ventilatiesystemen zijn de ventilatiegroepen van Lindab uiterst energiezuinig. De afgevoerde, warme binnenlucht circuleert immers door een tegenstroomwisselaar. Dit onderdeel gebruikt de binnenwarmte om de aangevoerde buitenlucht voor te verwarmen. Zo wordt het warmte verlies door ventilatie met meer dan 90% verminderd. En dankzij de bypass over de warmtewisselaar, die in de meeste units standaard is voorzien,  kunnen wij u in de zomermaanden ‘s nachts laten genieten van ‘free cooling’. En dit alles in een uiterst compacte behuizing.

 

Sssst … Hoort u iets?

Geluidshinder is een hardnekkig probleem bij ventilatiegroepen: ze zoemen, blazen, sissen en brommen voortdurend. Echt onaangenaam, maar onvermijdelijk … Behalve bij Lindab. Er werd aan alles gedacht om u pure stilte te schenken:

  • De ventilatiegroepen van Lindab zijn het hart van het stille ‘Safe Click-systeem’. Ronde kanalen garanderen een vlotte luchtcirculatie en de dubbele rubberdichtingen maken het hele systeem lucht- en geluiddicht.
  • De reeds fluisterstille motoren van onze ventilatiegroepen vormen met de Lindab Safe geluiddempers een ultrastille combinatie.

 

100% moduleerbaar dankzij het TACbesturings systeem

Het topmodel van onze WTW-units, de Lindab Silento 500 is vraaggestuurd dankzij het intelligente ‘Total Air Control’- syteem dat automatisch bijstuurt naargelang de ventilatiebehoeftes in uw woning. De parameters invoeren en aanpassen gaat makkelijk dankzij het overzichtelijk touchscreen.

 

Energiezuinig over de hele lijn

Geen wonder dat Lindab ventilatiegroepen zo energiezuinig zijn. Sommige units bevatten een tegenstroomwisselaar met een rendement ruim boven 90% en constant-debiet- EC-ventilatoren met een laag verbruik en hoog rendement. 

 

Uiterst gezonde, zuivere lucht

Lindab filters hebben een bijzonder groot oppervlak en zuiveren zowel de aan- als afgevoerde lucht. Deze filters hebben een hoge standtijd en zijn eenvoudig vervangbaar. Het resultaat: een aangename en gezonde leefomgeving.